SASSY STATION este un fashion marketplace premium dedicat femeilor din România, un loc în care vinzi și cumperi articole vestimentare, încălțăminte, genți și accesorii.

Vinzi piese din garderoba ta, livrezi direct către cumpărător, îți revine un procent mare din vânzare și îți finanțezi următoarea sesiune de shopping.

Spre deosebire de celelalte marketplace-uri unde oricine poate pune orice la vânzare, pe sassystation.com toate pozele, descrierile și detaliile sunt verificate de echipa noastră pentru fiecare produs adăugat, înainte de a fi publicat.

Prin filtrele impuse, am creat un loc în care sunt publicate doar produse de calitate de la vânzători serioși, iar prin implementarea exclusivității plății cu cardul ne asigurăm de seriozitatea cumpărătorilor.

Astfel, protejăm atât cumpărătorii, cât și vânzătorii (⇾ Vezi mai multe).

Te poți înregistra pentru a vinde pe platforma sassystation.com doar dacă îndeplinești următoarele condiții:

POȚI VINDE: îmbrăcăminte, încălțăminte, genți și accesorii – exclusiv pentru FEMEI.

Pentru a asigura și menține un nivel ridicat al calității platformei, produselor și utilizatorilor, fiecare produs adăugat este verificat de noi înainte de a fi publicat.

Astfel, ne rezervăm dreptul de a nu accepta publicarea și vânzarea următoarelor:

❌ produse de la brand-uri necunoscute, care nu au o prezență oficială online sau despre care nu se găsește nicio informație pe Google;

❌ produse simple (ex: topuri, bluze, maiouri basic) și / sau foarte ieftineexcepție pot face doar dacă sunt noi, cu etichetă de preț;

❌ produse cu defecte sau semne de uzură inacceptabile;

❌ lenjerie intimă, costume de baie și body-uri – excepție fac produsele noi, cu etichetă de preț;

❌ produse pentru bărbați / copii / bebeluși;

Mergi în contul tău Vânzări → Produsele mele → Adaugă produs.

Completează detaliile privind produsul (precum brand, categorie, mărime, dimensiuni, stare), adăugă poze și setează prețul.

Odată adăugat, produsul va deveni public numai după ce este verificat și aprobat de către noi. Astfel, ne asigurăm că toate detaliile importante și necesare sunt menționate corespunzător și că nu există vreun motiv de refuz.

Te rugăm să urmărești acest ghid pentru realizarea pozelor tale.

Poți adăuga și fotografii generice de pe site-ul oficial al brandului, în plus față de cele reale, făcute de tine.

Mergi în contul tău Vânzări → Produsele mele și apasă butonul “EDITEAZĂ” din dreptul produsului pe care dorești să-l modifici.

Cauze principale:

 • Produsul este de la un brand necunoscut (nu are o prezență oficială online sau despre care nu se găsește nicio informație pe Google);
 • Produsul este simplu (ex: top, bluză, maiou, fustă basic) și / sau foarte ieftin – excepție pot face doar produsele noi, cu eticheta de preț atașată;
 • Prețul la care vrei să vinzi produsul tău second-hand este total nerealist (ex: dacă în magazin costă 100 lei, un preț mai mare de 70 lei este nerealist chiar și pentru un produs nou, cu etichetă);
 • Produsul are defecte sau semne de uzură inacceptabile;
 • Pozele produsului nu îndeplinesc condițiile de calitate impuse prin acest ghid;
 • Toate pozele sunt luate de pe internet (trebuie să încarci și poze reale, făcute de tine);
 • Calitatea foarte slabă a pozelor (nefocusate / mișcate / în lumină mult prea închisă, etc.);
 • Produsul nu este pentru femei;
 • Produsul este fake (contrafăcut).

Întrucât suntem în online, doar prin poze se poate oferi o experiență cât mai apropiată de cea din offline (unde produsul poate fi atins și examinat).

În același timp, pozele tale (cu cât mai multe, cu atât mai bine) te vor proteja împotriva unei eventuale plângeri din partea cumpărătorului (în cazul în care acesta ar susține că produsul primit nu corespunde cu descrierea de pe site).

Astfel, în marketplace-ul SASSY STATION sunt publicate doar produse fără defecte, prezentate curat, detaliat și frumos, de la branduri cunoscute.

În momentul în care cineva plasează o comandă pentru un produs de-al tău, vei primi notificare pe e-mail. De asemenea, poți primi și un SMS.

PAȘI DE URMAT:

1) Solicită curierul.

Întră în contul tău → Vânzări → Comenzi → butonul “SOLICITĂ CURIER” și selectează data la care dorești să vină curierul pentru a prelua coletul.

2) Pregătește coletul.

Folosește un ambalaj corespunzător, care să protejeze produsul/produsele pe durata transportului.

3) Confirmă expedierea.

Vei fi contactată de curier în ziua selectată. Acesta va avea eticheta AWB pregătită și o va aplica pe colet.

De îndată ce predai coletul, trebuie să confirmi expedierea din contul tău → Vânzări → Comenzi → butonul “CONFIRMĂ EXPEDIEREA”.

Expedierea trebuie confirmată NUMAI după ce coletul a fost preluat de curier!

❗ Comanda trebuie expediată în cel mult 5 zile de la data plasării de către cumpărător. În caz contrar, va fi automat anulată.

❗ Ține cont de faptul că în weekend curierii nu lucrează.

Comisionul reținut de SASSY STATION se aplică la prețul de vânzare al produsului și numai pentru vânzările finalizate (livrate):

Preț de vânzareComision
până în 55 lei5 lei
peste 55 lei9%

Spre exemplu, dacă produsul se vinde la prețul de 50 lei, ție îți revin 45 lei.

Dacă se vinde cu 200 lei, îți revin 182 lei.

În calitate de intermediar, SASSY STATION acceptă ca metodă de plată a comenzilor doar plata online cu cardul, care se va face în contul nostru bancar.

Astfel, banii ce îți revin în urma unei comenzi se va transfera automat în Portofelul tău virtual numai după ce livrarea aferentă este finalizată, iar cumpărătorul nu a solicitat returnarea în termenul de 2 zile (vezi detalii). În acest din urmă caz, data transferului banilor va fi condiționată de soluționarea solicitării (vezi procedura).

Odată disponibili în Portofelul Virtual, banii pot fi retrași în contul bancar oricând dorești, sau îi poți folosi pentru a cumpăra orice de pe sassystation.com.

Pentru a retrage o sumă din Portofelul Virtual în contul bancar, trebuie să soliciți acest lucru din contul tău → Portofel virtual → RETRAGERE.

Poți retrage orice sumă dorești, iar transferul se va face în cel mult 5 zile de la data solicitării.

Comision retragere: 3 lei
(aceasta reprezintă taxa percepută de bancă și suportată de SASSY STATION pentru transferul bancar aferent. Nu se percepe nimic în plus.)

Deși SASSY STATION acționează ca simplu intermediar între utilizatorii platformei, atât vânzătorii, cât și cumpărătorii sunt protejați.

Astfel, cumpărătorul beneficiază de un drept special de returnare, aplicabil în situația în care produsul primit nu corespunde cu descrierea, detaliile și pozele afișate pe site.

Cazuri acoperite:

 • produsul are defecte;
 • produsul este altul decât cel comandat;
 • produsul nu corespunde descrierii din listarea ta (ex: ai oferit detalii eronate cu privire la mărime, dimensiuni sau material);
 • produsul nu este autentic.

Cazuri în care cumpărătorul nu poate solicita returul:

 • produsul nu i se potrivește ca mărime, nu îi place modelul sau pentru orice alt motiv subiectiv;
 • pur și simplu s-a răzgândit, după ce tu ai solicitat deja curierul.

Astfel, cumpărătorul are la dispoziție 2 zile (48 ore) de la livrare să solicite returnarea produsului. Dacă constatăm veridicitatea problemei raportate de cumpărător prin solicitarea sa, coletul va fi ridicat de curier și returnat către tine. În caz contrar, vânzarea va fi considerată finală, iar ție îți vom transfera definitiv câștigul.

Costul returului va fi plătit de SASSY STATION, însă acesta va fi înregistrat ca datorie în Portofelul tău virtual și ți se va deduce din suma deținută.

Prin urmare: nu încerca să vinzi produse cu defecte și fii profesionistă în realizarea pozelor și descrierilor. Astfel, câștigurile tale vor fi garantate.

În general, un produs listat rămâne public până când se vinde sau decizi tu să îl ștergi.

Cu toate acestea, dacă nu îți accesezi contul personal pe o perioadă mai mare de 60 zile, toate produsele tale vor deveni automat expirate, pe motiv de inactivitate. În acel moment, vei fi notificată pe e-mail cu privire la acest lucru, având posibilitatea să le prelungești prin republicare, apăsând butonul “REACTIVEAZĂ” pentru fiecare produs în parte.

Facem acest lucru pentru a ne asigura că utilizatorii achiziționează doar de la vânzători activi.

Dacă știi că urmează să pleci în concediu sau, din orice motiv, nu mai poți onora comenzi pentru o perioadă mai lungă, activează modul “Vacanță” din contul tău Vânzări → Setări și date.

Bifează căsuța (“Activează modul “Vacanță”) pentru ca potențialii cumpărători să știe că nu ești disponibilă și că nu vei putea onora o comandă.

De asemenea, îți sugerăm să alegi și ca butonul de adăugare în coș să nu mai apară la produsele tale, bifând căsuța corespunzătoare.

Inițial, sassystation.com a oferit serviciul prin care, pentru a vinde, era necesar ca articolele să fie trimise fizic către noi și ne-am ocupat de prelucrarea, fotografierea, listarea, depozitarea și livrarea acestora.

Întrucât am primit un feedback foarte bun, ne-am dorit să extindem platforma și modul de funcționare, astfel că am decis să oferim posibilitatea ca utilizatorii să își poată lista singuri articolele din garderobă și să livreze direct către cumpărători.

Noul model a fost implementat începând cu 19 iulie 2019.

Pentru produsele vânzătorilor trimise până acum și aflate în posesia SASSY STATION, rămân aplicabile regulile în vigoare anterioare, FAQs corespunzătoare regăsindu-se aici.