SASSY STATION este un fashion marketplace premium dedicat femeilor din România, un loc în care vinzi și cumperi articole vestimentare, încălțăminte, genți și accesorii.

Vinzi piese din garderoba ta, livrezi direct către cumpărător, îți revine un procent mare din vânzare și îți finanțezi următoarea sesiune de shopping.

Spre deosebire de toate celelalte marketplace-uri unde oricine poate pune orice la vânzare, pe sassystation.com toate produsele (descrierile și pozele) sunt verificate de echipa noastră, înainte de a fi publicate.

Prin filtrele impuse, am creat un loc în care sunt publicate doar produse de calitate de la vânzători serioși, iar prin implementarea exclusivității plății cu cardul ne asigurăm de seriozitatea cumpărătorilor.

Astfel, protejăm atât cumpărătorii, cât și vânzătorii (⇾ Vezi detalii).

Te poți înregistra pentru a vinde pe platforma sassystation.com doar dacă îndeplinești următoarele condiții:

 • vrei să vinzi în scop privat, iar nu ca persoană juridică;
 • ai cel puțin 16 ani;
 • adresa de unde livrezi se află în aria de acoperire URGENT CARGUS.

POȚI VINDE: îmbrăcăminte, încălțăminte, genți și accesorii – exclusiv pentru FEMEI.

Pentru a asigura și menține un nivel ridicat al calității platformei, produselor și utilizatorilor, fiecare produs adăugat este verificat de noi înainte de a fi publicat.

Astfel, ne rezervăm dreptul de a nu accepta publicarea și vânzarea următoarelor:

❌ produse de la brand-uri necunoscute, care nu au o prezență oficială online sau despre care nu se găsește nicio informație pe Google;

❌ produse simple (ex: topuri, bluze, maiouri basic) și / sau foarte ieftineexcepție pot face doar dacă sunt noi, cu etichetă de preț;

❌ produse cu defecte sau semne de uzură inacceptabile;

❌ lenjerie intimă, costume de baie și body-uri – excepție fac produsele noi, cu etichetă de preț;

❌ produse pentru bărbați / copii / bebeluși;

Mergi în contul tău Vânzări → Adaugă produs.

Apoi, completează și trimite formularul în care oferi detalii (precum brand, categorie, mărime, dimensiuni, stare), setezi prețul și adăugi pozele tale.

Produsul va fi publicat numai după ce este verificat și aprobat de către noi. Astfel, ne asigurăm că toate detaliile importante și necesare sunt menționate corespunzător, iar pozele încărcate sunt de o calitate cel puțin rezonabilă.

Te rugăm să urmărești acest ghid pentru realizarea pozelor tale.

Poți adăuga și fotografii generice de pe site-ul oficial al brandului, pe lângă cele reale, făcute de tine.

Din motive ce țin de protecția cumpărătorului, nu mai poți să modifici informațiile și pozele pe care le furnizezi atunci când adaugi un produs (singura excepție: prețul).

În situația unei erori grave, contactează-ne cât mai repede aici și te vom ajuta imediat în vederea rectificării acesteia.

În orice caz, trebuie să ne contactezi înainte ca produsul tău să fie achiziționat de cineva. Altfel, vei fi deplin responsabilă pentru orice neconcordanță semnalată de cumpărător la primirea comenzii.

Accesează contul tău → Vânzări, secțiunea Produse.

Apasă butonul “Editează” din dreptul produsului al cărui preț vrei să-l modifici și asigură-te că salvezi la sfârșit.

Dacă completezi și câmpul “Preț redus” (pe lângă câmpul “Preț”) se va afișa, spre exemplu, astfel: 100 lei 80 lei.

În funcție de vechimea și starea produsului tău, recomandarea noastră este să stabilești un preț cu 40-90% mai mic decât prețul de achiziție.

Ține cont și de faptul că, pe lângă prețul cerut de tine, cumpărătorul trebuie să suporte și costul transportului, ceea ce va influența decizia sa de cumpărare.

Verifică regulat dacă prețurile tale sunt potrivite și rezonabile, corespunzătoare realității pieței second-hand. Atunci când un articol rămâne la vânzare pentru un timp îndelungat și nu se vinde, înseamnă că ar trebui să reduci prețul.

Cauze principale:

 • Produsul este de la un brand necunoscut (nu are o prezență oficială online sau despre care nu se găsește nicio informație pe Google);
 • Produsul este simplu (ex: top, bluză, maiou basic) și / sau foarte ieftin – excepție pot face doar produsele noi, cu eticheta de preț atașată;
 • Produsul are defecte sau semne de uzură inacceptabile;
 • Nu ai încărcat un minim de 3 poze (față, spate, detalii, etichete);
 • Toate pozele sunt luate de pe internet (trebuie să încarci și poze reale, făcute de tine);
 • Calitatea foarte slabă a pozelor (nefocusate / mișcate / în lumină mult prea închisă, etc.);
 • Produsul nu este pentru femei;
 • Produsul este fake (contrafăcut).

Întrucât suntem în online, doar prin poze se poate oferi o experiență cât mai apropiată de cea din offline (unde produsul poate fi atins și examinat).

Astfel, în marketplace-ul SASSY STATION sunt publicate doar produse fără defecte, prezentate curat, detaliat și frumos, de la branduri cunoscute.

Prin urmare, trebuie să acorzi o atenție sporită pozelor pe care le încarci și îți sugerăm să urmărești acest ghid.

În momentul în care cineva plasează o comandă pentru un produs de-al tău, vei primi notificare pe e-mail. De asemenea, poți primi și un SMS.

PAȘI DE URMAT:

1) Solicită curierul.

Întră în contul tău → Vânzări → Comenzi → butonul “SOLICITĂ CURIER” și selectează data la care dorești să vină curierul pentru a prelua coletul.

2) Pregătește coletul.

Folosește un ambalaj corespunzător, care să protejeze produsul/produsele pe durata transportului.

3) Confirmă expedierea.

Vei fi contactată de curier în ziua selectată. Acesta va avea eticheta AWB pregătită și o va aplica pe colet.

De îndată ce predai coletul, trebuie să confirmi expedierea din contul tău → Vânzări → Comenzi → butonul “CONFIRMĂ EXPEDIEREA”.

Expedierea trebuie confirmată NUMAI după ce coletul a fost preluat de curier!

❗ Comanda trebuie expediată în cel mult 5 zile de la data plasării de către cumpărător. În caz contrar, va fi automat anulată.

❗ Ține cont de faptul că în weekend curierii nu lucrează.

Comisionul reținut de SASSY STATION se aplică la prețul de vânzare al produsului și numai pentru vânzările finalizate (livrate):

Preț de vânzare Comision
până în 55 lei 5 lei
peste 55 lei 9%

Spre exemplu, dacă produsul se vinde la prețul de 50 lei, ție îți revin:

50 – 5 = 45 lei

Dacă se vinde cu 200 lei, îți revin:

200 – (9% x 200) = 182 lei

Pentru produsele vânzătorilor trimise și aflate în posesia SASSY STATION conform modelului de business anterior rămân aplicabile procentele anterioare, FAQs corespunzătoare regăsindu-se aici.

În calitate de intermediar, SASSY STATION acceptă ca metodă de plată a comenzilor doar plata online cu cardul, care se va face în contul nostru.

Astfel, îți vom transfera suma ce îți revine în baza unei comenzi numai după ce livrarea aferentă este finalizată, iar cumpărătorul nu a solicitat returnarea în termenul de 2 zile (vezi detalii). În acest din urmă caz, transferul banilor va fi condiționat de soluționarea solicitării (vezi procedura).

Banii îți vor fi transferați automat în Portofelul Virtual și îi vei putea folosi pentru a cumpăra orice de pe sassystation.com.

Bineînțeles, vei putea alege oricând să îi retragi în contul bancar.

Pentru a retrage o sumă din Portofelul Virtual în contul bancar, trebuie să soliciți acest lucru din contul tău → Portofel virtual → RETRAGERE.

Poți retrage orice sumă dorești, iar transferul se va face în cel mult 5 zile de la data solicitării.

Taxă retragere: 5 lei / retragere
(aceasta reprezintă taxa percepută de bancă și suportată de SASSY STATION pentru transferul bancar aferent. Nu se percepe nimic în plus.)

Deși SASSY STATION acționează ca simplu intermediar între utilizatorii platformei, atât vânzătorii, cât și cumpărătorii sunt protejați.

Astfel, cumpărătorul beneficiază de un drept special de returnare, aplicabil în situația în care produsul primit nu corespunde cu descrierea, detaliile și pozele afișate pe site.

Cazuri acoperite:

 • produsul are defecte;
 • produsul este altul decât cel comandat;
 • produsul nu corespunde descrierii din listarea ta (ex: ai oferit detalii eronate cu privire la mărime, dimensiuni sau material);
 • produsul nu este autentic.

Cazuri în care cumpărătorul nu poate solicita returul:

 • produsul nu i se potrivește ca mărime, nu îi place modelul sau pentru orice alt motiv subiectiv;
 • pur și simplu s-a răzgândit, după ce tu ai solicitat deja curierul.

Astfel, cumpărătorul are la dispoziție 2 zile (48 ore) de la livrare să solicite returnarea produsului. Dacă constatăm veridicitatea problemei raportate de cumpărător prin solicitarea sa, vom trimite un curier la acesta pentru a prelua coletul ce va fi returnat către tine. În caz contrar, vânzarea va fi considerată finală, iar ție îți vom transfera definitiv câștigul.

Costul returului va fi plătit de SASSY STATION, însă acesta va fi înregistrat ca datorie în Portofelul tău virtual și ți se va deduce din suma deținută.

Prin urmare: nu încerca să vinzi produse cu defecte și fii profesionistă în realizarea pozelor și descrierilor. Astfel, câștigurile tale vor fi garantate.

În general, un produs listat rămâne public până când se vinde sau decizi tu să îl ștergi.

Cu toate acestea, dacă nu îți accesezi contul personal pe o perioadă mai mare de 60 zile, toate produsele tale vor deveni automat expirate, pe motiv de inactivitate. În acel moment, vei fi notificată pe e-mail cu privire la acest lucru, având posibilitatea să le prelungești prin republicare, apăsând butonul “REACTIVEAZĂ” pentru fiecare produs în parte.

Facem acest lucru pentru a ne asigura că utilizatorii achiziționează doar de la vânzători activi.

Dacă știi că urmează să pleci în concediu sau, din orice motiv, nu mai poți onora comenzi pentru o perioadă mai lungă, activează modul “Vacanță” din contul tău Vânzări → Setări și date.

Bifează căsuța (“Activează modul “Vacanță”) pentru ca potențialii cumpărători să știe că nu ești disponibilă și că nu vei putea onora o comandă.

De asemenea, îți sugerăm să alegi și ca butonul de adăugare în coș să nu mai apară la produsele tale, bifând căsuța corespunzătoare.

Inițial, sassystation.com a oferit serviciul prin care, pentru a vinde, era necesar ca articolele să fie trimise fizic către noi și ne-am ocupat de prelucrarea, fotografierea, listarea, depozitarea și livrarea acestora.

Întrucât am primit un feedback foarte bun, ne-am dorit să extindem platforma și modul de funcționare, astfel că am decis să oferim posibilitatea ca utilizatorii să își poată lista singuri articolele din garderobă și să livreze direct către cumpărători.

Noul model a fost implementat începând cu 19 iulie 2019.

Pentru produsele vânzătorilor trimise până acum și aflate în posesia SASSY STATION, rămân aplicabile regulile în vigoare anterioare, FAQs corespunzătoare regăsindu-se aici.