SASSY STATION este un fashion marketplace premium pentru vânzarea și cumpărarea de articole vestimentare, încălțăminte, genți și accesorii.

Conceptul a luat prima dată formă în capul nostru ca o simplă idee în anul 2018 când am constatat într-o zi că în dulapul nostru se găseau o grămadă de haine pe care nu le purtam și că multe dintre ele încă aveau eticheta de preț (fie cumpărate, fie primite cadou, însă nu fuseseră purtate niciodată).

Pur și simplu ocupau inutil spațiul din dulap și, în același timp, reprezentau niște bani pe care nu îi foloseam.

Astfel, ne-am dat seama că există multe alte persoane din România care se află în situații similare.

Făcând mai multe cercetări, am constatat că opțiunile disponibile (adică platformele existente unde pot fi vândute bunuri personale) nu satisfac așteptările și standardele de calitate pe care ni le dorim pentru hainele noastre.

Personal, nu ne-au încântat niciodată marketplace-urile populare precum OLX sau Facebook, deoarece sunt suprasaturate cu “de toate” și, mai mult, nu există niciun filtru de calitate în ceea ce privește anunțurile publicate sau utilizatorii.

În același timp, un loc tot mai important în misiunea noastră de a construi SASSY STATION l-a câștigat dorința de a crea un model de business care să aducă un plus în lume, prin schimbarea mentalitatății societății în ceea ce privește noțiunea de “second-hand”.

Prin angajamentul de a contribui la diminuarea poluării globale cauzate de industria fashion, demonstrăm că economia circulară este o cale viabilă și extrem de puternică, reușind astfel să reducem amprenta de carbon asupra mediului înconjurător, tocmai prin faptul că prelungim viața hainelor.

Un an mai târziu, am lansat platforma sassystation.com, cu standarde premium de calitate și servicii pe măsură, axată pe conceptul #CircularFashion.

Robert - fondator Sassy Station
Robert
Cosmina